Het nieuwe type designer gaat van psd naar code

Bij ons op kantoor spreken we veel verschillende creatieven. Van front end developers, tot strategen. Van visual en interaction designers, tot stagiairs. Design is niet meer standaard ‘ontwerp’, daarvoor is de vraag van de klant te divers. Een nieuw type designer is opgestaan. En hij denkt niet alleen in ontwerp, maar ook hoe de HTML erachter werkt.

Lees het artikel en meer op welikemilk.nl.

Twee vakgebieden met een harde grens

In het verleden heel gewoon, en nog steeds veel gedaan. Als designer ontwierp je voor web in programma’s als Fireworks en Photoshop. Je wist hoe design werkte als harmonieus geheel en bouwde je ontwerp laag voor laag op. Uiteindelijk verstuurde je een aantal psd-bestanden naar de webbouwer. De webbouwer wist alles van code en functionaliteiten, maar van design had hij niet echt kaas gegeten. Je ontwerp zag hij dan ook als een instructie en bij oplevering keek je of het werk van de bouwer strookte met wat jij bedacht had.

De relevantie

De laatste jaren begint deze harde scheidslijn tussen ontwerp en code te vervagen. Ontwerpers leren programmeren in HTML en zijn zo steeds onafhankelijker van de technologische barrière tussen design en bouw. De focus verbreedt zich van intuïtief design, naar meer controle over het werk dat je oplevert. Van vlakken en verloopjes naar tot op de pixel en de byte weten hoe het in elkaar steekt. De vertaalslag van ontwerp naar code rust in één paar handen.

Het resultaat

De nieuwe designer heeft dus gevoel voor ontwerp én gevoel voor code. Bij WeLikeMilk zien we designers die zo op hun gemak zijn met code, dat het ze minder tijd kost om meteen te coderen dan hun ontwerp in Photoshop op te zetten. Zo verkort je de tijd tussen idee en uitvoering, wat in het belang van de klant én van het bureau is. En ook dat kenmerkt de nieuwe designer.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s