Heb jij Instagram? Maar je bent… zo oud!

Op een bepaald punt in het leven moeten we er allemaal aan geloven. Je zit lekker van je burgertje / koffie / gesprek te genieten en dan dit. Terwijl je er zelf totaal niet bij had stilgestaan. Jij, pas eind twintig, hebt nooit moeite gehad met je leeftijd, op geen enkele leeftijd.

En dan bedenk je opeens dat ze gelijk heeft. Vanuit haar gedacht dan. Deze ongelovige tiener heeft pas de helft van je levensjaren gezien. Begint zich net te roeren, te vormen, zich af te meten aan de wereld. Kijkt ook met andere ogen naar wat er in haar wereld gebeurt. Want haar wereld is die prachtige ivoren glans nog niet verloren.

Hoe veel boeken of artikelen je ook leest, een gesprek met zo’n tiener levert je altijd genoeg stof om over na te denken. Instagram is namelijk iets voor “jonge” mensen, maar als twintiger geen logisch medium voor jou. Of je dan ook Snapchat hebt? Je hoort jezelf toegeven van niet. Het is toch pas leuk als bekenden erop zitten?

Oke, alleen Instagram dus. Nee, Twitter en LinkedIn tellen niet mee. Dat is voor bejaarden. Hoezo, je account staat open? Iedereen kan zien wat jij op Instagram zet? Dat is niet cool, hoor.

Pardon? Blijkbaar hoor je er pas bij als je twéé accounts hebt: eentje die de hele wereld mag zien, maar daar post je echt niet alles op en taggen, doe dat maar niet. De echte schatkist vind je op het afgeschermde account. Wat een macht, dat je mensen moet toestaan om jou te mogen volgen op Instagram. De koningen van weleer hebben iets om jaloers op te zijn. En als je wordt teruggevolgd op je afgeschermde account, dan ben je pas echt binnen, incrowd, inner circle, happy few, vrienden voor het leven, social royalty.

Wat we dus over jongeren op Whatsapp hoorden, slaat dus deels over naar Instagram. Gedeeld privé en je komt er niet zomaar in. Wel eeuwig erbuiten, als je het verkeerd aanpakt. Het kliekje des pubers blijft dus keurig overeind. Soms lijken de dingen onder je neus te veranderen, terwijl ze achter je rug hetzelfde blijven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s