Ziedaar, het laatste werk van onze afdeling creatie! Ons verhaal, gegoten in een nieuwe website, bedoeld voor meerdere doelgroepen en in scrum-tempo in elkaar gezet. Je tanden zetten in een nieuwe website, dat doen we met een plan, met stijl en volgens een code. (Enkele oreo’s hebben onze creatieve processen niet overleefd. Ze hebben niet geleden.)
Lees het artikel en meer op welikemilk.nl
De relevantie
Dit vinden we het mooie aan digitaal werk: je bedenkt, creëert, peilt en optimaliseert. Bedenkt nog meer, bouwt uit, meet en verbetert opnieuw. Strategy director Wilfred den Hertog: “Het was tijd om op te frissen, we wilden ons verhaal beter kunnen vertellen. Met een website spreek je namelijk meer doelgroepen aan dan alleen potentiële klanten, die willen weten wat je doet en hoe je dat aanpakt. Ook je huidige klanten moet je – digitaal – te woord staan. En met vakgenoten wil je in discussie blijven, wat te maken heeft met je kennis bijspijkeren, nieuwe ideeën opdoen, maar ook je gezicht laten zien. Dat vraagt om een compleet verhaal, dat je doorvertaalt naar de website. In functionaliteit, structuur en copy.”
Het resultaat
Je komt verder als je een goed plan hebt. Hoe pak je dat aan om een nieuwe website uit te werken? Creative director Daniël Baars schetst het proces: “Kijk, je moet natuurlijk niet gaan rennen voordat je kunt lopen. Maar sprintjes kunnen erg effectief zijn, daarom scrummen we graag: in korte tijd maak je tempo met je project. Je steekt de koppen bij elkaar voor een goede strategie, je bepaalt welke functionaliteiten je site moet hebben. Wat verwachten de verschillende doelgroepen en is dat ook logisch in deze vorm of op die pagina?” Daar rolt een lijst uit met wat er nodig is aan design en copy. Natuurlijk is het de bedoeling om die hele lijst af te vinken, maar daar is in een scrum-project niet direct tijd voor.
Wilfred: “Je begint met de belangrijkste pagina’s, maar we hebben de ruimte om de website de diepgang te geven die bij ons verhaal past. Op het moment is er voor ieder wat wils: onze klanten zoeken bewijs van onze expertise en contactgegevens, onze vakgenoten dagen we uit met onze blog, aan oriënterende partijen vertellen we over onze aanpak en ons team. Daar kunnen we nog meer mee doen. Zo gaan we onze cases vormgeven, willen we producten per dienst uitwerken en gaan we onze kennis delen door handige pdf’s. Grofweg een paar voorbeelden wat we nog van plan zijn en wat we nog met de scrum-methode zullen aanpakken.”